Når virksomheder deltager i offentlige udbud, skal de udfylde Det fælles europæiske udbudsdokument, eller i daglig tale et ESPD. Forkortelsen står for European Single Procurement Document. Det... Læs mere »
Målet for alle udbud, er at identificere det økonomisk mest fordelagtige tilbud. En ordregiver kan finde det økonomisk mest fordelagtige tilbud ved at vælge et af følgende... Læs mere »
Som virksomhed skal du kunne dokumentere, at I ikke er omfattet af de obligatoriske udelukkelsesgrunde: Deltagelse i kriminel organisation Bestikkelse Svig Terrorhandlinger Hvidvask eller finansiering af terrorisme... Læs mere »
Du kan blive kontaktet af en ordregiver, inden en opgaven skal i udbud. Det er fuldt ud tilladt for en ordregiver at have dialog med markedet for... Læs mere »
Offentlige myndigheder har pligt til at annoncere de fleste af deres indkøb. Der findes to centrale digitale platforme (databaser), der samler henholdsvis danske indkøb og EU-udbud. På... Læs mere »
Al kommunikation under en udbudsprocedure skal ske elektronisk gennem ordregiverens udbudssystem, Dog er det ikke krav, at den samlede kommunikation skal være digital, når der indgås kontrakter... Læs mere »
For nogle små og mellemstore virksomheder (SMV’er) kan konsortiedannelse være nøglen til at kunne byde på offentlige opgaver, som de hver for sig er for små til... Læs mere »
Udbudsloven og tilbudsloven indeholder tilsammen de regler, der gælder, når offentlige myndigheder indgår kontrakter med private virksomheder. Tærskelværdierne er de beløbsgrænser, der afgør, hvilke regler en offentlig... Læs mere »
Mindre indkøb under EU-tærskelværdierne kan foregå enklere og mere direkte. Indkøbet kan forberedes fx via dialogmøder med flere leverandører. Der er ikke nær så mange formkrav til... Læs mere »
Såfremt du ikke er helt tilfreds med udbudsmaterialets vilkår, kan det være muligt at du tager forbehold og betinger dig andre vilkår end dem, der fremgår af... Læs mere »